Acesta este Motivul pentru care e mai bun un Credit Bancar decât unul Rapid

In viata noastra apar uneori cheltuieli neprevazute cand avem nevoie urgent de anumite sume de bani. Majoritatea romanilor si-a pierdut obiceiul economisirii de bani, pe care l-a avut din cele mai vechi timpuri pana la finalul comunismului. De aceea, in loc ca atunci cand au o urgenta financiara sa apeleze la fondul de rezerva pentru astfel de situatii, cum fac persoanele cu educatie financiara, multi apeleaza la credite.

Cum un credit bancar se obtine mai greu si in timp mai lung decat un credit rapid, unii apeleaza la a doua forma de creditare. Sumele creditate sunt de obicei mici, de cateva mii de lei, si pot fi obtinute cu mare usurinta, doar pe baza de act de identitate, de la institutii financiare nebancare. Ajung astfel sa aiba suma dorita in termen de 24-48 de ore dar sa plateasca pentru acea suma o dobanda ce in unele cazuri se apropie de de jumatatea sumei pe care a imprumutat-o.

Rambursarea acestui tip de credit se face intr-un termen foarte scurt , de cateva zile sau saptamani si, de multe ori, persoanele care se imprumuta astfel ajung in imposibilitate de plata la termen datorita sumei mult mai mari care trebuie returnata.

Astfel, se creaza un cerc vicios din care creditatul iese foarte greu si cu costuri mult peste puterile sale financiare. Persoanele care ajung sa se crediteze astfel le putem considera drept persoane fara educatie financiara deoarece aleg cea mai putin rentabila forma de imprumut care exista pe piata.

O alta solutie pentru nevoi personale este creditul bancar. In acest caz, suma imprumutata poate fi mult mai mare si se face pe o perioada mai mare de timp cu rate lunare, dobanzi si comisioane mai mici decat in cazul creditelor rapide mai sus mentionate.

Cu toate ca mai exista persoane care se tem sa aiba de a face cu credite si banci, de multe ori acestea reprezinta cea mai buna solutie pentru persoanele care nu detin sumele necesare pentru a rezolva unele situatii personale (achizitia unei locuinte, teren sau bunuri casnice).

Daca in cazul creditului rapid, poti primi banii de care ai nevoie in maxim 48 de ore, la o banca poate sa dureze chiar si 30 de zile pana dosarul este aprobat de catre expertii bancii. La fel de bine, exista posibilitatea ca dosarul sa fie respins din diferite motive, de cele mai multe ori fiind vorba de riscuri crescute atat pentru banca, cat si pentru persoana care doreste sa faca imprumutul.

Cu toate ca cei aflati intr-o astfel de situatie devin frustrati si considera ca banca e cea care ii impiedica sa-si vada visele implinite, ei ar trebui sa-si revizuiasca propriile nevoi deoarece altfel se expun unor riscului de a nu putea plati catre banca ratele aferente sumei solicitate.

In cazul unor credite, e nevoie ca solicitantul sa detina un avans din suma de care are nevoie. Banca poate imprumuta creditorului o anumita suma de bani, in functie de nevoile acestuia si de limitele si conditiile bancii, pe o perioada de la cateva luni la 30 de ani, in functie de tipul de creditare ales.

Creditele bancare se recomanda a se face pentru achizitii planificate din timp, a caror nevoie este bine analizata de catre persoana care se imprumuta de la banca. Se recomanda ca persoanele care se imprumuta de la banca sa cunoasca toate conditiile, dobanda si costurile totale pe care le va avea in urma respectivului credit.

Daca la finalul analizei se ajunge la concluzia ca creditul ramane singura solutie pentru a rezolva respectiva nevoie personala, atunci e bine sa se consulte cat mai multe banci pentru a obtine cea mai ieftina creditare de pe piata.

Despre persoanele care ajung sa se crediteze la banca se poate spune ca au o educatie financiara moderata deoarece isi doresc mai mult decat isi permit la acel moment si nu au gasit alte solutii prin care sa evite creditul bancar. A cumpara si folosi ceva ce nu iti permiti, apeland la un credit bancar pentru a-ti satisface acea nevoie, nu este deloc dovada de maturitate financiara.

Persoanele care au o educatie financiara avansata prefera sa economiseasca bani si sa achizitioneze doar ceea ce isi permit.

Acest gen de persoane sunt relativ putine deoarece majoritatea oamenilor vor sa obtina in cel mai scurt timp ceea ce isi doresc, chiar daca nu isi permit sau nu le este neaparat necesar. Este mai greu sa te privezi de beneficiile de moment in detrimentul unor beneficii mult mai mari pe termen mai lung, de aceea sunt atat de putini oameni independenti financiar.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More