Raiffeisen Bank susține start-up-urile

Raiffeisen Bank lansează la începutul lunii februarie un nou program de acordare de credite pentru start-up-uri. Prin intermediul programului ‘factory by RAIFFEISEN BANK’, start-up-urile din România pot beneficia de un credit de maximum 50.000 de euro pentru un proiect depus la bancă.

Programul, aflat la cea de-a doua ediție, va fi lansat oficial în data de 12 februarie. Înscrierea se face direct pe platforma online www.raiffeisenfactory.ro.

Publicul-țintă este reprezentat în special de întreprinderi mici și mijlocii, înființate în ultimele luni, dar și persoanelor care au un plan de afaceri dar nu au reușit încă să își înființeze firma.

Antreprenorii care doresc să afle mai multe despre acest program sau să aplice pentru finanțarea generoasă trebuie să își facă un cont pe platforma https://raiffeisenfactory.ro/. După parcurgerea acestui pas, utilizatorii au acces instant la pachetul de informații care ajută la pregătirea proiectului în conformitate cu datele de înscriere. Alte informații disponibile la această sursă sunt legate de oferta de finanțare și regulamentul de participare la competiție.

Proiectele pot fi depuse în perioada 12 februarie – 31 martie 2019.

Prin intermediul acestui proiect, derulat pentru a doua oară de către bancă, Raiffeisen Bank își propune să stimuleze crearea și evoluția unor start-up-uri cu idei creative și constituite în baza unor planuri de afaceri serioase. Persoanele ale căror planuri de afaceri vor fi selectate, vor beneficia, în afara creditului substanțial, și de un program de consultanță de specialitate pentru a putea crea și pune în aplicare pe termen lung planurile de afaceri și a construi firme serioase și solide.

„Experiența primei ediții a programului ne-a încurajat și ne-a motivat să continuăm să investim resurse și încredere în antreprenorii aflați la început de drum. Pentru ei, acest program este o șansă mare, într-un context financiar în care este destul de dificil să găsești finanțare, până când afacerea nu devine sustenabilă. Și nu ne limităm doar la sprijinul financiar, ci le oferim antreprenorilor acces la resurse și specialiști din diverse domenii de business, care să îi ajute să își dezvolte și promoveze afacerea”, declarat Vladimir Kalinov, vicepreședinte pe zona de retail al Raiffeisen Bank, potrivit unui comunicat remis redacției.

Prin intermediul primei ediții a acestui program, au fost finanțate proiectele a 27 de antreprenori. Suma totală acordată a fost de 3,5 milioane lei. Câștigătorilor le-a fost oferită și șansa de a participa la diverse workshop-uri tematice, al căror scop a fost de a cunoaște în detaliu aspecte legate de administrarea unei afaceri.

Pentru ediția de acest an, se are în vedere acordarea a maximum 100 de finanțări. Participanții aplică pentru un credit de investiții sau un credit la termen pentru maximum cinci ani. Dobânda este calculată în condiții avantajoase, iar garanțiile sunt acordate de către Fondul European de Investiții Strategice (FEIS), prin intermediul programului Cosme. Scopul FEIS este susținerea finanțării și implementării investițiilor din cadrul Uniunii Europene și creșterea gradului de acces al întreprinzătorilor europeni la sursele de finanțare.

S-AR PUTEA SĂ-ȚI PLACĂ ȘI

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More